Cabernet Reserva Premier 1850 'Carmen'

Deze klassieke Bordeaux-druif zorgt hier voor een wijn met een heerlijk elegant en zacht karakter, die barst van het fruit, met cassis en bosbessen, een vleugje munt, heerlijk levendig, zwoel en sappig. Perfect bij entrecote van de grill, eend, harde oude kazen.
KleurDiep granaatrood.
GeurOpen geur, cassis en bosbessen, een vleugje munt, ook klassieke aroma's van de cabernet, zoals potloodslijpsel en ceder.
SmaakElegante smaak, soepel en toegankelijk, een vleugje paprika, zwarte kersen en cassis, levendig en sappig.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfect bij entrecote van de grill, eend met gegratineerde aardappelen, harde oude kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandChili
RegioColchagua Valley
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer069604
Cabernet Reserva Premier 1850 'Carmen' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bij het maken van de Cabernet Sauvignon Reserva wordt er naar gestreefd een rijpe en krachtige wijn te maken, die tegelijk ook alle kenmerken heeft van een Cabernet uit de Oude Wereld, door een bijzondere frisheid en levendigheid. De Cabernet staat aangeplant in Colchagua Valley, in een gematigd klimaat op een fraaie bodem van rivierklei en rolkeien. Met opbrengsten die rond de 70 hectoliter per hectare liggen kan een uitgesproken soepele en zachte Cabernet worden gemaakt. Een koude inweking van maar liefst tien dagen geeft de wijn extra fruit en kleur. Door het perfect rijpe fruit kon er een gisting van maar liefst vijf weken worden gedaan, om hem veel kracht en intensiteit te geven. Bij een gisting op een vrij lage temperatuur, van rond de 26 ºC blijft het fruit in de wijn mooi bewaard. Van de wijn rijpt 80% gedurende 10 maanden lang op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten. Dat is genoeg om hem een aangename vanilletoon te geven, zonder dat het ten koste gaat van het fruit. De rest blijft op roestvrij staal, voor nog wat extra frisheid. Door toevoeging van een scheutje Carmenère krijgt hij een klein subtiel pepertje en een lichte kruidigheid. Heerlijk soepel en tegelijk mooi smaakvol rood.