Cabernet Sauvignon 'Bodegas Centenarias'

Zwoele en verleidelijke Cabernet, cassis en zoete kersen, confiture, laurier, vanille en koffie, rijp en afgerond. Geknipt voor gegrild lamsvlees aan de spies, gebraden varkenskotelet, pepersteak, pasta.
KleurMedium robijnrood.
GeurZwoel en verleidelijk, cassis en zoete kersen, confiture, vanille, kruidig, een vleugje laurier, wat vanille en koffie.
SmaakSoepel en zacht, zwart fruit, cassis, rijp en ongecompliceerd, rond, een bittertje, levendig en aangenaam.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijGegrild lamsvlees aan de spies, gebraden varkenskotelet, pepersteak, pasta.
Jaar2017
Alcoholpercentage12
LandChili
RegioCentral Valley
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer069644
Cabernet Sauvignon 'Bodegas Centenarias' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Naast de wijnen onder het label Sur Andino was er bij dit bedrijf behoefte aan een nieuwe serie wijnen onder een eigen etiket, voor de wijndrinker die houdt van een heerlijk soepel, direct drinkbaar en betaalbaar glas wijn. In deze behoefte wordt voorzien door deze serie wijnen van Bodegas Centenarias. En daarbij hoort natuurlijk ook een goede Cabernet sauvignon. Dit glas is een sprekend voorbeeld van het moderne en fruitige Chileense type Cabernet. In Chili kan de cabernet perfect rijpen, door het warme klimaat en de lange, droge herfst. De druiven komen dus binnen in een perfecte conditie, heerlijk rijp, vol fruit. Door de wijn grotendeels op roestvrijstalen vaten te laten, blijft alle fruit bewaard. Een klein deel rijpt twee maanden op gebruikt Frans eiken, voor een aangenaam vleugje vanille. Goed voor een smakelijke en soepele Cabernet sauvignon, afgerond met een kleine hint van zoet.