Carmenere Reserva Premier 1850 'Carmen'

Een rode wijn met een intnse, violet-robijnrode kleur. In de geur is de wijn fruitig met tonen van pruimen, kersen en moerbeibomen. Het heeft ook een plantaardige rand van rijpe rode peper. De smaak is complex met tonen van jam, spinazie en chocolade. Door rijping op in houten vaten krijgt deze wijn aangename rokerige en toasttonen, die de smaak van specerijen kenbaar maakt. De textuur is zacht, met afgeronde tannines en medium body.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Fruitig met tonen van pruimen, kersen en moerbeibomen.
Kleur Intens violet-robijnrood
Smaak Complex met tonen van jam, spinazie en chocolade. Door rijping op in houten vaten krijgt deze wijn aangename rokerige en toasttonen, die de smaak van specerijen kenbaar maakt. De textuur is zacht, met afgeronde tannines en medium body.
Serveren bij Groot aantal diverse gerechten vanwege de soepelheid van deze wijn.
Druif Carmenère
Regio Colchagua Valley
Jaar 2017
Wijnhuis Carmen
Productbeschrijving
Details
Viña Carmen werd opgericht in 1850, dit komt dan ook prominent terug op deze reserva range, Premier 1850. In 1994 is de druivensoort carménère herontdekt in de wijngaarden van Carmen. Lang werd gedacht dat deze druivensoort was uitgestorven, vanwege de druifluis, maar onderzoek wees uit dat de duif nog wel degelijk stond aangeplant in de Alta Maipo Valley wijngaarden van Carmen. Sinds de herontdekking is de carmenère druif uitgegroeid tot de kenmerkende soort voor de Chileense wijnbouw.
De geoogste druiven worden ontsteeld en geplet, de gisting begint bij een temperatuur van 25ºC a 28ºC. Als de gisting is voltooid wordt het sap geklaard. De wijn wordt gerijpt in houten vaten waardoor het een aangename roekrige smaak krijgt.