Chardonnay Reserva Premier 1850 'Carmen'

Chardonnay op zijn Chileens, dus mooi subtiel en ingetogen geur, een vleugje van dat bourgondische, rijke karakter, mooi vol en krachtig, maar nooit te zwaar door een sprekende frisheid. Prima bij pasta met een groentesaus, romige kazen, zeebaars met tapenade, scheermessen.
KleurMedium goudgeel
GeurMooie ingetogen geur, amandelen en hazelnoten, peer en een aangenaam vleugje citrusfruit, rokerig, grapefruit.
SmaakEen volle en krachtige smaak, elegant, door een fris zuur, appel, citrus, perzik, zacht en boterig, mooie rijpe stijl.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijPasta met een groentesaus, romige kazen, zeebaars met tapenade, scheermessen.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandChili
RegioCasablanca Valley
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer069602
Chardonnay Reserva Premier 1850 'Carmen' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Bij het maken van Chardonnay kan worden gekozen voor veel verschillende stijlen, mede afhankelijk van bodem en klimaat. Door de aanplant van de druiven in de koele Casablanca Valley krijgt deze wijn net als de Sauvignon van Carmen een fris en aromatisch karakter, waarin het fruit voorop staat. De druiven zijn met de hand geplukt op verschillende oogstmomenten. Op die manier krijgt de wijn meer complexiteit, door het uiteenlopende karakter van het geoogste fruit. De eerder geplukte druiven hebben meer zuren en nervositeit, de later geoogste druiven zorgen voor diepgang en kracht. Door een korte en krachtige blootstelling aan veel zuurstrof (hyperoxidatie) zorgt voor minder bitter, en een meer romig karakter. 60% van de wijn is gegist op gebruikte vaten van Frans eikenhout en 40% kreeg alleen maar roestvrij staal te zien, ook weer voor het behoud van de frisheid, naast een romig en krachtig karakter. 8 maanden rijping op de fijne lie zorgde voor een krachtig en aromatisch glas Chardonnay.