Merlot Gran Reserva 'Carmen'

Heerlijk, zo’n krachtige en intense Merlot, zonder dat het ten koste gaat van zijn soepele karakter. Deze Merlot blijft verleidelijk, met een zachte inzet, zoete pruimen en vijgen, een aangename kruidigheid, rond en romig, omlijst met een klein peper tje. Prima bij kalfszwezerik, grove boerenpaté, kalkoensalade, zachte kazen met een volle smaak.
Alcohol percentage 14
Volume 0,75
Geur Intense geur, een vleugje eucalyptus, kaneel, zoete pruimen en vijgen, confiture, aangename kruidigheid.
Kleur Diep robijnrood.
Smaak Zachte inzet, pure verleiding, intens sap, met een aangename kruidigheid, heerlijk merlot, rond, romig, met een klein pepertje.
Serveren bij Kalfszwezerik, grove boerenpaté, kalkoensalade, zachte kazen met een volle smaak.
Land Chili
Druif Merlot
Regio Maipo Valley
Jaar 2016
Wijnhuis Carmen
Productbeschrijving
Details
De wijnen uit de serie ‘Gran Reserva’ van Carmen worden stuk voor stuk gemaakt van stokken in bijzondere wijngaarden. Niet geheel toevallig zijn dat in Chili wijngaarden met een relatief koele ligging. Dat geldt ook voor deze heerlijke Merlot, die wo rdt gemaakt van eigen wijngaarden van Carmen in de streek die ‘Alto Maipo’ wordt genoemd. Dat is het hooggelegen deel van Maipo Valley, aan de voet van de Andes. Dit deel heeft vanwege zijn bijzondere karakter zelfs een eigen subappellation: Pirque. De ondergrond is perfect voor Merlot, omdat het gehalte aan zand hoog is, tot wel 80%. Dat betekent een ideale afwatering, essentieel voor goede Merlot. De wijn krijgt een krachtige structuur door de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, die hier aan de voet van de Andes optreden door de dagelijks opstekende koele wind van de berghellingen, in combinatie met de hoge ligging van de wijngaarden. Na een koude inweking van een week op 4º-5ºC ondergaat de wijn zijn gisting op 26ºC, allema al om het fruit in de wijn te benadrukken. De rijping op vaten van Frans en Amerikaans eiken duurde vervolgens negen maanden, waardoor de wijn een aangename, licht exotisch vanilletoon heeft. Door toevoeging van kleine hoeveelheden Malbec en Syrah kr ijgt de Merlot iets meer stevigheid en een aangename kruidigheid.