País Volcanico

Kruiden en pruimen, kersen, rokerig, viooltjes, peper, bramen, zoethout, zacht en opwekkend, lichte stevigheid, mooie zuren. Elegante rode wijn. Prima bij pastagerechten, varkenshaas, parelhoen, licht belegen kazen, stoofschotels.
KleurLicht robijnrood.
GeurFijne geur, kruiden en pruimen, kersen, rokerig, viooltjes, peper, bramen, zoethout, zwarte olijven.
SmaakElegant en puur, heerlijk zacht en opwekkend, doet even denken aan pinot noir, lichte stevigheid, mooie zuren. Elegante rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPastagerechten, varkenshaas, parelhoen, licht belegen kazen, stoofschotels.
Jaar2015
Alcoholpercentage12,5
LandChili
RegioItata Valley
Druifpaís
Volume0,75
Productnummer069110
País Volcanico kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
Mooie naam, de ‘dappere wijnboeren’. Dapper is het zeker, om in Chili wijn te maken in een van de meest zuidelijke wijnstreken, Itata in dit geval. Itata vinden we ten zuiden van Maule Valley. Alleen de wijngebieden Bío Bío en Malleco liggen nog zuidelijker. Het nadeel van een zuidelijke ligging is dat de kans op regen in de herfst veel groter is dan in het noorden. Het voordeel is dat het klimaat frisser is, wat de aromatische kracht van de wijnen en hun zuurgraad ten goede komt. Een ander voordeel is dat je hier in een streek bent waar nog bijzondere oude stokken staan aangeplant, en dan vooral de ‘oude’, traditionele Chileense rassen. De país is een echt lokale, heel ‘eigen’ Chileense druif, van oudsher geplant voor de productie van pisco. Maar je kunt er ook interessante rode wijnen mee maken, zo wordt hiermee maar weer eens aangetoond. De stokken zijn zo’n 100 jaar oud en zijn nooit geïrrigeerd, een groot pluspunt met de watertekorten van tegenwoordig. De oude bush vines hebben lage opbrengsten en leveren een wijn met een bijzondere diepgang en mooie zuren op. Gisting vindt plaats op de eigen gisten en rijping op grote houten vaten, gemaakt van het lokale Rauli-hout.