Pinot Noir Reserva Premier 1850 'Carmen'

Leyda Valley is een van de nieuwe koele streken in Chili waar Pinot Noir het voortreffelijk doet. Dit is een mooi voorbeeld: vol en krachtig, zacht en rijk, met kruiden, specerijen en een fluweelzachte afdronk. Volle en krachtige rode wijn. Mooi bij wildgerechten -wild zwijn, hert- lamsrollade, gerijpte kazen.
Alcohol percentage 13
Volume 0,75
Geur Zwarte kersen en confiture, rokerig, vleugje koffie, vanille. Fijne kruidigheid, met wat mokka, warm, met een mooie aardse toon.
Kleur Robijnrood
Smaak Vol en krachtig, zacht en dik, breed en rijk, kruiden, specerijen, fluweelzachte afdronk. Volle en krachtige rode wijn.
Serveren bij Bij wildgerechten -wild zwijn, hert- lamsrollade, gerijpte kazen.
Land Chili
Druif Pinot Noir
Regio Leyda Valley
Jaar 2017
Wijnhuis Carmen
Pinot Noir Reserva Premier 1850 'Carmen' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Pinot Noir is in Chili sterk in opkomst. Dat komt vooral omdat men in de loop der jaren steeds beter heeft begrepen in welke streken hij het beste kan worden aangeplant. Pinot noir is een gevoelige druif, oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne. Hij gedijt alleen op koele plekken met gedurende het verloop van de dag genoeg temperatuurverschil. Aanplant niet te ver van de koele Pacific is dan ook de enige optie. Leyda Valley is een van de nieuwe koele streken in Chili, dicht bij de oceaan, w aar Pinot Noir het voortreffelijk doet. Dit dal ligt ten westen van Santiago, niet al te ver van Casablanca Valley, waar het eveneens mooi koel is, zodat de omstandigheden perfect zijn voor Pinot Noir. Dat proef je in deze wijn, die een mooie balans heeft en typisch Pinot-fruit. Hij krijgt een fijne vanilletoon door de rijping op Franse barriques.