Talud

Fijn donker fruit, cassis, bosbessen, vanille, breed en intens, vleugje munt en wat vanille, breed en verleidelijk, fluwelig, zacht fruit, opwekkend en intens. Complexe rode wijn. Perfect bij biefstuk met pepersaus, confit de canard, entrecote van de grill, rauwmelkse belegen kazen.
KleurDiep paarsrood
GeurFijn donker fruit, cassis, bosbessen, vanille, breed en intens, met een vleugje munt en wat vanille van het hout.
SmaakHeerlijk rijp en krachtig, breed en verleidelijk, fluwelig, zacht fruit, fijne zuren, opwekkend en intens. Complexe rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPerfect bij biefstuk met pepersaus, confit de canard, entrecote van de grill, rauwmelkse belegen kazen.
Jaar2014
Alcoholpercentage14
LandChili
RegioMaipo Valley
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer069050
Talud kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor de Cabernet sauvignon heeft Tabalí gekozen voor wijngaarden in Maipo Valley. Limarí Valley is dan toch aan de koele kant om de cabernet sauvignon goed rijp te krijgen. De wijngaarden in Maipo liggen dieper landinwaarts, dus is de invloed van de oceaan iets minder sterk. Toch is er gekozen voor een niet te warme wijngaard. De DOM wijngaard, waar de cabernet staat, bevindt zich op een zuidhelling in het kustgebergte, aan de Maipo rivier. De zuidelijke expositie, op het Zuidelijk Halfrond van de zon af, zorgt voor frissere omstandigheden, zodat de cabernet lang kan rijpen en zijn zuren kan behouden. De terroirs in de kustgebergte worden beschouwd als de meest interessante van Chili. Dat komt omdat de ondergrond heel arm is en vol met keien en stenen zit. Daardoor zijn de opbrengsten in de wijngaard laag en krijgen de druiven veel diepgang en concentratie. De druiven worden begin april geoogst, dus voor Chileense begrippen vrij laat. Dat zorgt voor een wijn met veel kracht en diepgang, die vervolgens 18 maanden rijpt op vaten van Frans eiken. Dat maakt het een wijn met een prachtige balans en een opwekkend en fris karakter.