Aglianico Riserva Molise doc 'Contado'

De Aglianico levert bijzondere, en karaktervolle wijnen op, zoals die fijne glas met laurier, zoethout, fruit, kersen, licht rokerig, kaneel, intens en zuidelijk, met een fijne finesse en elegantie, goede zuren en bitters, mooi fluwelig. Combineer met charcuterie, pasta met vleessaus, vleessalade, romige kazen met veel smaak.
KleurMedium robijnrood.
GeurEen wijn met een mooie geur, laurier, zoethout, fruit, kersen, licht rokerig, kaneel, intens en zuidelijk.
SmaakFijne finesse en elegantie, kruiden en zoete pruimen, fijn vanille, goede zuren en bitters, lichte stevigheid, toch mooi fluwelig. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijDoet het goed bij rood vlees, wildgerechten, maar ook bij stevige, gerijpte kazen.
Jaar2013
Alcoholpercentage13,5
LandItalië
RegioMolise
Druifaglianico
Volume0,75
Productnummer014325
Aglianico Riserva Molise doc 'Contado' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De sangiovese is natuurlijk het vlaggenschip van de Toscaanse druiven. Maar mits de plek goed is gekozen, kan de sangiovese het ook buiten Toscane uitstekend doen. Wel is het karakter van de wijnen iets anders dan bij de Toscaanse variant. Het iets warmere klimaat van Molise, dat meer zuidelijk ligt, levert een wat vollere en zachtere stijl Sangiovese op. De regels van de DOC Molise, waar we dit bedrijf vinden, voorzien niet in een wijn op basis van uitsluitend sangiovese, die daarom op de markt wordt gebracht onder de vlag van de IGP van deze streek, Terre degli Osci. De sangiovese wordt hier gemaakt als een lekkere ongecompliceerde wijn, zonder enige vorm van houtrijping. Een wijn die helmaal gemaakt is op zijn fruit, en bij uitstek om jong te drinken.