Côtes-du-Rhône Villages Blanc aoc 'Laudun'

Breed en geurig, voorjaarsbloemen, acacia, perzik en abrikozen, rijpe peer, rond, met mooie zuren en een fijne mineraligheid. Droge witte wijn. Geniet bij visgerechten met een rijke saus, kalkoensalade, gegrilde kip, zachte blauwschimmelkazen.
KleurMedium strogeel.
GeurBreed en geurig, voorjaarsbloemen, acacia, perzik en abrikozen, rijpe peer, fraai.
SmaakZachte en ronde smaak, sappig en mollig, rijp en breed, rond, met mooie zuren en een fijne mineraligheid. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijVisgerechten met een rijke saus, kalkoensalade, gegrilde kip, zachte blauwschimmelkazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandFrankrijk
RegioRhône
Druifgrenache, bourboulenc, clairette e.a.
Volume0,75
Productnummer044118
Côtes-du-Rhône Villages Blanc aoc 'Laudun' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Door het succes van de wijnen van Ferraton is het mogelijk geworden te werken met druiven afkomstig van andere wijngaarden dan die van het domein zelf. En inmiddels worden op deze manier ook wijnen gemaakt van appellations uit het zuidelijke Rhônegebied. Voor het bedrijf is rood van nature de belangrijkste kleur wijn, maar in Laudun wordt nu ook een bijzondere witte wijn gemaakt. Laudun is een van de Côtes du Rhône-Villages die de eigen dorpsnaam naast de appellation Côtes du Rhône op het etiket mag zetten. De wijngaarden liggen op de rechteroever van de Rhône, tegenover Châteauneuf-du-Pape, op een wat koelere, kalkhoudende kleigrond, die ideaal is voor de aanplant van wit. Het is een compositie van voornamelijk Grenache, die zorgt voor weelde en rijkdom, aangevuld met wat Clairette (20%) voor frisheid en geurigheid, en 10% bourboulenc, een druif die zorgt voor bloemigheid en finesse. Opvoeding is op tank, op de fijne lie, waardoor hij een mooi rijk mondgevoel krijgt. Dat levert een heerlijk glas wit op, met veel diepgang, krachtig, maar ook mooie zuren.