Cremant d'Alsace Cuvee Prestige aoc 'Kuehn'

Mooi karaktervol glas mousserende wijn, krachtig en breed, met een fraaie mousse, met rijpe peer en voorjaarsbloemen, milddroog en elegant, sappig, met fijn wit fruit en een zachte finale. Droge mousserende wijn. Heerlijk als aperitief, bij garnalensalade met béarnaise, gerookte zalm op toast, kabeljauwfilet uit de oven.
KleurBleekgeel met een fijne mousse.
GeurKrachtige geur, licht rokerig en een vleugje citrus, rijpe peer en voorjaarsbloemen.
SmaakElegant en opwekkend, milddroog en elegant, sappig, met mineraligheid en fijn wit fruit, zachte finale. Droge mousserende wijn.
Serveertemperatuur06-08℃
Serveren bijHeerlijk als aperitief, bij garnalensalade met béarnaise, gerookte zalm op toast, kabeljauwfilet uit de oven.
Alcoholpercentage11,5
LandFrankrijk
RegioElzas
Druifpinot blanc
Volume0,75
Productnummer041130
Cremant d'Alsace Cuvee Prestige aoc 'Kuehn' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De lokale druif Pinot Blanc, deze is perfect geschikt is voor het maken van mousserende wijnen. Als de basiswijn op fles is gebracht met gist en suiker om hem zijn belletjes te laten krijgen, dan rijpt de wijn vervolgens 15 tot 18 maanden op flesDe Crémant d’Alsace is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een doorsland succes. Ook Kuehn maakt heerlijke Crémants, die op een klassieke manier worden gemaakt, met een tweede gisting op fles. Het is een fijne mousserende wijn gemaakt van om hem zachte en kleine belletjes te laten krijgen. Hij is Brut, met een dosage van 13,2 g/l suiker, zodat hij niet extreem droog smaak, maar een fijne mildheid heeft. Het is een mooi karaktervol glas mousserende wijn, krachtig en breed, met eenfraaie mousse.