Grauer Burgunder Trocken qba 'Dr. Deinhard'

Grauer Burgunder of Grauburgunder kennen we uit de Elzas als pinot gris; in het noorden van Italië heet deze druif pinot grigio. Grauburgunder uit de Pfalz is lichtvoetig en mooi droog van karakter, en daarmee goed met mooie gerechten te combineren. Open en heerlijk geurig, peer, voorjaarsbloemen, zacht fruit. Typische geur van pinot gris, opwekkend en verleidelijk. Hij is gemaakt in een elegante stijl, niet zwaar of plat, mooi droog. Aroma’s van rijpe peer en meloen, fijne zuren na. Elegante, droge en soepele witte wijn.Heerlijk bij garnalensalade, mosselen met kerriemayonaise, kalfsvlees of kip.
KleurHelder strogeel
GeurOpen en heerlijk geurig, peer, voorjaarsbloemen, zacht fruit. Typische geur van pinot gris, opwekkend en verleidelijk
SmaakGemaakt in een elegante stijl, niet zwaar of plat, mooi droog. Aroma's van rijpe peer en meloen, fijne zuren na. Elegante, droge en soepele witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijHeerlijk bij garnalensalade, mosselen met kerriemayonaise, kalfsvlees of kip.
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandDuitsland
RegioPfalz
Druifgrauburgunder
Volume0,75
Productnummer070902
Grauer Burgunder Trocken qba 'Dr. Deinhard' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Net als de pinot blanc, of zelfs meer nog, is de grauer burgunder een internationale druif. In Frankrijk staat hij in de Elzas als pinot gris, maar nog populairder is hij in het noorden van Italië, als pinot grigio. Grauburgunder uit de Pfalz heeft uiteraard meer weg van de stijl die we zo goed kennen uit de Elzas. Toch zijn die uit de Pfalz meestal iets lichtvoetiger en droger van stijl, en daarmee ook beter met mooie gerechten te combineren. Evenals bij de pinot blanc wordt gezocht naar een milde en tegelijk frisse stijl, met een mooi evenwicht tussen de zuren en een klein beetje zoet, zodat hij in de smaak in feite mooi droog overkomt. Een opvoeding op roestvrijstaal zorgt voor heerlijk fruit en frisheid. Dat levert een heerlijke verteerbare Grauer Burgunder op, een paradepaardje voor de witte Pfalz.