Pinot Noir II qba 'Von Winning'

Een Pinot Noir met een grootse, waarlijk Bourgondische allure, rokerig en zwoel, met vanille, kersen en aardbeien, subtiel eiken, breed en verleidelijk; de smaak is elegant en romig, heerlijk fruitig en weelderig. Krachtige rode wijn. Lekker bij wildgerechten, hazenrug, gegrild lamsvlees of licht gerijpte harde kazen.
KleurMedium kersenrood.
GeurRokerig en zwoel, vanille, kersen en aardbeien, subtiel eiken, breed en heerlijk verleidelijk.
SmaakEen elegante en romige smaak, verleidelijk, mooi fruitig en weelderig, complex en rijp, heel fraai. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLekker bij wildgerechten, hazenrug, gegrild lamsvlees of licht gerijpte harde kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandDuitsland
RegioPfalz
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer070933
Pinot Noir II qba 'Von Winning' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De opkomst van de Pinot Noir, in Duitsland Spätburgunder genoemd, gaat razendsnel. Een logische keuze dus voor Von Winning om ook te komen met eigen Pinot noir –met de Franse naam, om het Bourgondische karakter van deze rode wijn te benadrukken. De Pinot Noir vindt hier op de kleihoudende hellingen rond Deidesheim een perfect terroir, waar de druiven mooi rijp worden en laat kunnen worden geoogst, zodat ze barsten van de aroma’s. Ze worden met de hand geselecteerd, om elke mindere tros er uit te halen. Pinot Noir II werd gecreëerd nadat in 2011 door dieven met een oogstmachine midden in de nacht 2,5 ton Pinot Noir uit de wijngaarden van Von Winning werd gestolen. Dit is de zoete wraak. Een Pinot Noir die op een klassieke manier wordt vergist: op grote houten foeders. De Koninklijke behandeling die de druiven krijgen, wordt voltooid met een rijping op eikenhouten barriques, met een spontane appel melkzure gisting. Een Pinot Noir met een grootse, waarlijk Bourgondische allure.