Pinot Noir qba 'Pinot Royale'

De nieuwe wijn van Weingut Von Winning, de opvolger van de Pinot Noir I en II. De Franse naam benadrukt het Bourgondische karakter van de wijn. Net royale fruitaroma's, mooi geïntegreerd hout en sappige zuren doet de wijn zijn naam eer aan.
KleurRobijnrood.
GeurAroma's van gedroogd rood fruit, cranberry, kruidigheid, bosgrond en mooie, geïntegreerde aroma's van de houtrijping.
SmaakEen wijn met veel lagen, die bijzonder zacht aan voelt in de mond. Mooie balans tussen het rijpe en gedroogde fruit, aardse tonen en de kruidigheid van de houtrijping. Een sappige pinot noir, die zijn naam eer aan doet.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijLekker bij eendenborst met cranberrysaus. Ook heerlijk bij gegrilde groene asperges.
Jaar2016
Alcoholpercentage13
LandDuitsland
RegioPfalz
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer070930
Productbeschrijving
Details
De Pinot Royale is de opvolger van de Pinot Noir I en Pinot Noir II. De beste eigenschappen van de twee voorgangers, zijn gecombineerd in deze Pinot Royale. De naam van de wijn benadrukt het Bourgondische karakter van deze wijn. In vergelijking met zijn Franse tegenhanger is de Duitser iets rijper en krachtiger van smaak. Het rijpe rode fruit komt duidelijk naar voren en is mooi in balans met de kruidige, iets zoete aroma's van de houtrijping. Het succes van pinot noir in Duitsland is grotendeels toe te schrijven aan de klimaatverandering en de groeiende expertise van de wijnboeren ter plaatse. Producenten (her)ontdekken de beste locaties voor pinot noir, planten klonen van betere kwaliteit en leren met eikenhout om te gaan. De druiven voor deze Pinot Royale komen van de wijngaarden die zijn aangeplant op de Deidesheimer Herrgottsacker en Ruppertsberger Reiterpfad. De bodems zijn divers en bestaan onder andere uit rode zandsteen, zanderige klei, kalk, mergel en basalt. De gisting vindt plaats in grote tonneaux en barriques.