Rot qba 'Win Win'

Mix van vier lokale druiven: spätburgunder, dornfelder, cabernet cubin en acolon. Dat geeft deze rode wijn een combinatie van kracht en fruit, met een aangename rondeur. Hij is rokerig en kruidig, met zwoel kersenfruit, vlierbessen, bosbessen. Omlijst door een lichte toasting van het het hout. Zwoel en krachtig, heerlijk afgerond. Krachtige en soepele rode wijn.
KleurDiep kersenrood
GeurRokerig en kruidig, met zwoel kersenfruit, vlierbessen, bosbessen. Omlijst door een lichte toasting van het het hout
SmaakEen zwoele en krachtige smaak, niet te hard of te zwaar, heerlijk afgerond. Krachtige en soepele rode wijn
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijPrima bij tagliatelle met bolognese-saus, gestoofde lamsschenkel, koude voorgerechten, licht gerijpte kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage12,5
LandDuitsland
RegioPfalz
Druifspätburgunder, dornfelder, cabernet e.a.
Volume0,75
Productnummer070911
Rot qba 'Win Win' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Het assortiment van Von Winning zou niet compleet zijn zonder een rode wijn, een type wijn dat we in de Pfalz steeds meer tegenkomen. Voor deze wijn is gebruik gemaakt van een mix van een viertal lokale druiven: Spätburgunder, Dornfelder, Cabernet cubin en Acolon. Ze staan voornamelijk aangeplant op de hellingen met een ondergrond die grotendeels bestaat löss en leem, waarin ze diep kunnen wortelen. De druiven worden apart geoogst en vergist, meestal op de klassieke grote houten foeders, afhankelijk van de jaargang en het karakter van de druiven. Daarna blijft een deel met de fijne gistcellen op de grote houten foeders om te rijpen en mooi af te ronden. De wijnen met de meeste kracht rijpen op kleine vaten, barriques, wat ze een aangename vanilletoon geeft. Dat geeft deze rode wijn een combinatie van kracht en fruit, met een aangename rondeur. Een voorbeeld van de mogelijkheden die de Pfalz heeft bij het maken van mooie rode wijnen.