Weißer Burgunder Trocken qba 'Dr. Deinhard'

De Duitse evenknie van de Pinot blanc, de Weisser Burgunder, krijgt in de Pfalz, op de uitlopers van de Haardt, een mooi aromatisch karakter, met een uitgesproken frisheid. Je geniet meteen van de krachtige en open geur, met fijn wit fruit. Denk aan peer en gele pruimen, rijpe appel,een vleugje citrus. In de smaak is er een fijn samenspel tussen het zuur en een hint van zoet. Levendig, met goede zuren en rijp wit fruit, peer en gele pruimen, milddroge afdronk. Elegante, droge en soepele witte wijn. Ideaal als aperitief, bij gerookte schelvis, zalm met witte asperges, zachte witschimmelkazen.
KleurLicht strogeel
GeurKrachtige en open geur, met fijn wit fruit. Denk aan peer en gele pruimen, rijpe appel,een vleugje citrus
SmaakZachte smaak, fijn samenspel tussen het zuur en een hint van zoet. Levendig, met goede zuren en rijp wit fruit, peer en gele pruimen, milde afdronk. Elegante, droge en soepele witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijFijn als aperitief, bij gerookte schelvis, zalm met witte asperges, zachte witschimmelkazen
Jaar2017
Alcoholpercentage12,5
LandDuitsland
RegioPfalz
Druifweissburgunder
Volume0,75
Productnummer070900
Weißer Burgunder Trocken qba 'Dr. Deinhard' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Een van de grote successen van de Pfalz is de Weisser Burgunder, ofwel de Pinot blanc, die we ook zo goed kennen van de naburige Elzas. Door de temperatuurverschillen tussen dag en nacht op de uitlopers van de Haardt krijgen de wijnen van deze druif een mooi aromatisch karakter, met een uitgesproken frisheid. Hij staat aangeplant in de wijngaarden met een diepe laag löss en leem, waarin het kalkgehalte hoog is. Dat is belangrijk voor de typische aroma’s van de weissburgunder, en voor een fijn, mineralig karakter in de smaak. Hij past perfect in het gamma van de aantrekkelijke en toegankelijke wijnen onder het label Dr. Deinhard. Het is een heerlijk voorbeeld van de lekkere witte wijnen die de Pfalz kan voortbrengen, een combinatie van kracht en spanning, met een uitgesproken zacht en mild karakter, met de nadruk op het fruit.