Côtes de Gascogne igp ‘Les Pierres Blanches’

Opwekkend, geurig en open, voorjaarsbloemen, heerlijk exotisch fruit en een vleugje citrus, met een levendige en frisse smaak, aromatisch, fruitige, zachte en niet té droge witte wijn, met opwekkende zuren na. Mooi bij oesters,schelpdieren en garnalen, koude visschotels, vissoep, bouillabaisse, gebakken of gegrilde vis, charcuterie.
KleurHelder strogeel.
GeurOpwekkend, geurig en open, voorjaarsbloemen, heerlijk exotisch fruit en een vleugje citrus.
SmaakLevendige en frisse smaak, aromatisch, fruitige, zachte en niet té droge witte wijn, met opwekkende zuren na.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijOesters,schelpdieren en garnalen, koude visschotels, vissoep, bouillabaisse, gebakken of gegrilde vis, charcuterie.
Jaar2018
Alcoholpercentage11,5
LandFrankrijk
RegioSud-Ouest
Druifcolombard, ugni blanc, gros-manseng e.a.
Volume0,75
Productnummer044300
Côtes de Gascogne igp ‘Les Pierres Blanches’ kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Dominique Ferret is een liefhebber van lichtvoetige wijnen, die perfect zijn om met de maaltijd te combineren. Deze wijn moet dan ook puur en zuiver zijn, en niet te hoog in zijn alcohol -11,5% is voor hem genoeg, zodat je nog graag ook een tweede glas neemt. Na de gisting, die op lage temperatuur plaatsvindt, rijpt de wijn nog een paar weken op de gistcellen, om hem een heerlijk krachtig en aromatisch karakter te geven. Daarnaast heeft hij frisse zuren, die worden afgerond met een klein beetje restsuiker, 6 gram per liter, om de wijnen een heerlijk fruitig en uitgebalanceerd karakter te geven. Het is een heerlijke compositie van vooral lokale Colombard, met 20% Ugni Blanc, de druif die van oorsprong uit de cognac-streek komt.