Fougueyrat aoc St. Emilion Grand Cru

Mooi bij lichtere wildgerechten, reebiefstuk met dadelpuree, fazant, stoofpot van konijn, licht belegen kazen. Heerlijk zwoel in de geur, lichte kruidigheid, laurier, vanille, rokerig, breed en subtiel.
GeurHeerlijk zwoel in de geur, lichte kruidigheid, laurier, vanille, rokerig, breed en subtiel.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij lichtere wildgerechten, reebiefstuk met dadelpuree, fazant, stoofpot van konijn, licht belegen kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandFrankrijk
RegioBordeaux
Druifmerlot, cabernet franc
Volume0,75
Productnummer044500
Fougueyrat aoc St. Emilion Grand Cru kan gekocht worden in veelvoud van 12.
Productbeschrijving
Details
Sinds 2000 is er continu geïnvesteerd in het kasteel en de wijngaarden om het enorme potentieel van zijn terroir te onthullen. De wijngaarden zijn ideaal gelegen op het plateau van Saint Emilion, in de buurt van de prestigeuze cru’s (Larmande, Dassault, Cap de Moulin etcetera). 85% Merlot, 9,5% Cabernet Franc en 5,5% Cabernet Sauvignon. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 30 jaar, de wijnstokken zijn opnieuw uitgelijnd en zelfs een deel heraangeplant. Tijdens het groeiseizoen wordt tweemaal kortsnoei (vendanges vertes) toegepast. Ligging van de wijngaarden is op het zuiden. Plantdichtheid is 6.500 wijnstokken / ha. Bodemtype: klassiek zand op groene klei. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd in de kelder. Opbrengst is ca. 45 hl/ha. Vergisting vindt plaats in cement en roestvrij staal, voorzien van een thermoregulatiesysteem. De vinificatie is traditioneel met een lange gisting. Voor de rijping wordt voor ¼ deel nieuwe en gedeeltelijk 1 of 2 jaar oude barriques van Frans eikenhout gebruikt.