Gewürztraminer aoc Alsace 'Kuehn'

Een mooi, getypeerd glas Gewurztraminer, met rozen, lychee, exotisch, peer en meloen, veel kruidigheid, zwoel en complex, sappig en rijp, met goede zuren, mooi getypeerd en niet te zwaar. Milddroge witte wijn. Excellent bij exotische salades, Caesar salad, gerechten uit de oosterse keuken en natuurlijk een klassieke Munsterkaas.
KleurBleekgeel.
GeurKrachtig, heerlijk bloemen, rozen, lychee, exotisch, peer en meloen, met veel kruidigheid, zwoel en complex.
SmaakMooie levendigheid, sappig en rijp, sap, peer, appel, goede zuren, mooi getypeerd en niet te zwaar. Milddroge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijExotische salades, Caesar salad, gerechten uit de oosterse keuken en natuurlijk een klassieke Munsterkaas.
Jaar2016
Alcoholpercentage12,5
LandFrankrijk
RegioElzas
Druifgewurztraminer
Volume0,75
Productnummer041110
Gewürztraminer aoc Alsace 'Kuehn' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Naast de riesling en de Pinot Gris geldt de Gewurztramnier als dé koningsdruif van de Elzas, vanwege zijn machtige en weelderige wijnen. In het warme klimaat van de Elzas, in de beschutting van de Vogezen, levert hij wijnen op die kunnen variëren van mooi droog tot zeer weelderig zoet. Dit is een fijne droge versie. De druiven staan aangeplant op een ondergrond die bestaat uit oude afzettingen van de Rijn, met een grote variatie, waardoor de druiven mooi complex van karakter zijn. De wijn wordt vergist op roestvrij staal en ondergaat een rijping op de fijne lie, waardoor hij een mooi, extra rijk karakter krijgt. Een mooi, getypeerd glas Gewurztraminer is het resultaat.