Macon Fuisse aoc 'Parisse'

Prachtige, weelderige en rijpe streekwijn van grote klasse, rokerig, met perzik en peer, vanille, een vleugje citrus, rijke smaak, zacht en rijp, fijne zuren, bitters, opwekkend, machtig en breed. Krachtige, droge witte wijn. Fijne combinatie met ger ookte zalm op toast, mooi bij salade met kip of kalkoen, mosselen met frites.
KleurBleek strogeel.
GeurHeerlijke open geur, rokerig, exotisch fruit, perzik en peer, vanille, een vleugje citrus, lekker vet.
SmaakZacht en rijp, rijke smaak, fijne zuren, bitters, opwekkend, mooi wit fruit, machtig en breed. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijFijne combinatie met gerookte zalm op toast, mooi bij salade met kip of kalkoen, mosselen met frites.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer042110
Parisse
Wijnhuis: Parisse
Macon Fuisse aoc 'Parisse' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
In de Mâcon vinden we een aantal dorpen met een appellation die bestaat uit een koppeling van de dorpsnaam met die van de streekappellation Mâcon. Uiteraard is deze appellation in het Franse systeem voorbehouden aan de dorpen met de beste terroirs. O nder deze appellations is Mâcon-Fuissé een van de mooiste. De wijngaarden liggen bij Fuissé, tussen en rond de wijngaarden voor de beroemde Pouilly-Fuissé. Dat betekent dat ze een fraai kalkhoudend terroir hebben, waar heel bijzondere Chardonnay-wijn en worden gemaakt, die smaken als een mooie witte Bourgogne. De wijnen van het Domaine Parisse zijn afkomstig van het Thibert Père et fils in Fuissé, in het hart van de streek. Het is een prachtige, weelderige en rijpe streekwijn van grote klasse.