Picpoul de Pinet aop '3P'

Heerlijke frisse, typische Picpoul de Pinet, met bloemen en grapefruit, appel, spetterend wit fruit. Karaktervol en mooi droog in de smaak, met mooie zuren en een fijne ziltigheid. Elegante, droge witte wijn. Klassieke combinatie met oesters en mosselen, groene salades, zachte schimmelkazen.
KleurBleek strogeel.
GeurBloemen en grapefruit, appel, spetterend wit fruit. Iets exotisch, een vleugje venkel en anijs, typisch voor dit type wijn.
SmaakKaraktervol en mooi droog, vleugje banaan, anijs, vol, mooie zuren, met een fijne ziltigheid. Elegante, droge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijKlassieke combinatie met oesters en mosselen, groene salades, zachte schimmelkazen.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druif
Volume0,75
Productnummer048400
Montagnac
Wijnhuis: Montagnac
Picpoul de Pinet aop '3P' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Languedoc is een streek waar rode wijnen de boventoon voeren. Het aantal appellations voor witte wijnen is in de Languedoc dan ook zeer beperkt. De enige twee zijn op dit moment Clairette de Languedoc en Picpoul de Pinet, de appellation van deze aangename witte wijn. Picpoul de Pinet dankt zijn klasse aan twee factoren: de ligging direct bij zee, aan het bassin de Thau, en de bijzondere druif, de Picpoul Blanc. Picpoul is ook de enige druif die in deze appellation is toegestaan. De Picpoul rijpt het beste dicht bij zee, bij de milde temperaturen die sterk door het zeewater worden beïnvloed, zodat het bijvoorbeeld overdag nooit extreem heet wordt. Daarnaast geven de zee en het Bassin de Thau, dat in open verbinding staat met de Middellandse Zee, de wijn een aangenaam vleugje ziltigheid, door hun zoute water. Deze Cave, de coöperatie van het dorp Montagnac, in het hart van de streek, maakt heerlijke frisse, typische Picpoul de Pinet, gegist en opgevoed op roestvrij staal, om het fruit zoveel mogelijk te accentueren. Een bijzondere witte wijn.