Saint Veran aoc 'Parisse'

Mooie witte Bourgogne gemaakt op een terroir dat bestaat uit klei met een hoog gehalte aan kalk, met peer en gele pruimen, mooi vanille, citrus, vleugje grapefruit, rokerig, mooi zacht en rijp, rijk, fijne zuren, bitters, opwekkend, levendig en verleidelijk. Krachtige, droge witte wijn. Lekker bij salade met gerookte kip, kalfsschnitzel, gebakken zalmfilet.
KleurBleek strogeel.
GeurHeerlijke open geur, peer en gele pruimen, mooi vanille, citrus, vleugje grapefruit, rokerig, lekker vet.
SmaakMooi zacht en rijp, rijk, fijne zuren, bitters, opwekkend, appel, citrus, lengte, levendig en verleidelijk. Krachtige, droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijLekker bij salade met gerookte kip, kalfsschnitzel, gebakken zalmfilet.
Jaar2016
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer042115
Parisse
Wijnhuis: Parisse
Saint Veran aoc 'Parisse' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
In het zuidelijke deel van de Mâconnais, bij de rots van Solutré, vinden we de beroemde appellations voor witte wijnen Pouilly-Fuissé en Saint-Véran. Pouilly-Fuissé is de beroemdste, en de wijnen zijn dan ook beduidend duurder dan die uit Saint-Véran. Daardoor is Saint-Véran, waar iets lichtere wijnen worden gemaakt, een bijzonder koopwaardig alternatief. Deze wijn, gemaakt door Thibert Père et fils in Fuissé, is een prachtig voorbeeld van de bijzondere kwaliteit van deze appellation. Hij wordt gemaakt als een mooie witte Bourgogne op een terroir dat bestaat uit klei met een hoog gehalte aan kalk, ideaal voor het maken van Chardonnay-wijnen van grote klasse, zoals deze heerlijke Saint-Véran.