Isola dei Nuraghi Rosato igt 'Serra Lori'

Delicate fruittonen, framboos en kersen, heerlijk geurig met bloemen en bosbessen, met een fruitige aanzet in de mond, lekker sappig, een mooie mild droge smaak, ook weer een heel eigen stijl, lekker stevig met wat kruiden, wat rinsigheid en een opwekkend, duidelijk bitter in de finale; een perfecte eetrosé. Een prima wijn als aperitief, bij antipasti, pastagerechten, salades lichte vleesgerechten met wit vlees, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 4.0* (Perswijn)
Oogstjaar 2015 - 89 pt (Vinous)
KleurHelder, roze of lichtrood
GeurDelicate fruittonen, framboos en kersen, heerlijk geurig met bloemen en bosbessen.
SmaakEen fruitige aanzet, lekker sappig, een mooie mild droge smaak, ook weer een heel eigen stijl, lekker stevig met wat kruiden, wat rinsigheid en een opwekkend, duidelijk bitter in de finale; een perfecte eetrosé.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijMooi als aperitief, bij antipasti, pastagerechten, salades lichte vleesgerechten met wit vlees, zoals kip, kalkoen of kalfsvlees.
Jaar2018
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioSardegna
Druifbovale
Volume0,75
Productnummer013240
Isola dei Nuraghi Rosato igt 'Serra Lori' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Geografische aanduiding Isola dei Nuraghi mag worden gebruikt voor wijnen van het gehele eiland. De druiven voor deze rosé zijn echter afkomstig uit het zuiden, uit dezelfde streek waar ook de vermentino en nuragus staan aangeplant. Het is een mooie complexe rosé, die wordt gemaakt van wel zes verschillende inheemse druiven, met het accent op de bovale, de monica en de pascale. De andere druiven zijn slechts in kleine hoeveelheden toegevoegd. De wijn krijgt een lichtroze kleur door een korte gisting op de schillen, gedurende ongeveer drie tot vier uur. Een deel van de druiven ondergaat een korte koolzuurgisting (macération carbonique), om extra fruit aan de wijn te geven. De verdere gisting vindt plaats op 16 oC, zodat de wijn al zijn fruit behoudt, essentieel om een smakelijke droge rosé te maken.