Bovale Isola dei Nuraghi Rosso igt 'Korem'

Aangenaam fruit in de geur met een vleugje confiture, veel zwoelheid, rijpe kersen en vanille, verleidelijk, ook in de smaak, die rijk is, zwoel en kruidig, met hout, wat rijpe tannines, een wijn die romig is, maar die in zijn jeugd toch ook wat stevigheid toont, mint, kersen. Aangenaam bij een mooie paté, gegrild lamsvlees met Provençaalse kruiden, een harde schapenkaas, zacht belegen boerenkaas.
Awards:
Oogstjaar 2013 - 90 pt (Wine Spectator)
Oogstjaar 2013 - 4,5* (Perswijn)
Oogstjaar 2015 - 94 pt (James Suckling)
KleurDiep robijnrood.
GeurAangenaam fruit in de geur met een vleugje confiture, veel zwoelheid, rijpe kersen en vanille, verleidelijk.
SmaakKrachtige smaak, zwoel en kruidig, hout, wat rijpe tannines, een wijn die romig is, maar die in zijn jeugd toch ook wat stevigheid toont, mint, kersen.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijAangenaam bij een mooie paté gegrild lamsvlees met Provençaalse kruiden, een harde schapenkaas, zacht belegen boerenkaas.
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioSardegna
Druifbovale
Volume0,75
Productnummer013245
Bovale Isola dei Nuraghi Rosso igt 'Korem' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Een van de nieuwe cuvées van Argiolas is deze fraaie Korem, een mengsel van verschillende druiven van het eiland zelf met kleine hoeveelheden exotische druivenrassen als Syrah en Merlot. De druiven staan aangeplant op hooggelegen wijngaarden, op een hoogte van 250 tot 300 meter, op hellingen die profiteren van de koele winden van zee, zodat het rijpingsproces mooi geleidelijk kan verlopen. De inheemse druif bovale sardo in combinatie met de andere gebruikte rassen, zoals bijvoorbeeld de Merlot, leveren een wijn op die bij uitstek soepel en zacht is, romig en rijp. Een niet al te lange rijping op eikenhouten barriques van minder dan een jaar rondt de wijn mooi af zonder dat hij te hard of te droog wordt. Een smakelijke en toegankelijke rode wijn.