Pinot Grigio igt 'Serena'

Pinot Grigio van de heuvels rond Montalcino, iets krachtiger en rijker dan de Pinot Grigio uit het noorden van Italië. Mooie balans tussen frisheid, kracht en fruit. Een lekker glas met bloemen, peren en nectarine, banaan, tropisch fruit, perzik, sap pig, niet te streng door een hint zoet. Mild droge, fruitige witte wijn. Prima bij lichte vleesgerechten, pasta, een kalfsschnitzel, kip met curry.
Awards:
Oogstjaar 2017 - 91pt (James Suckling)
KleurHelder strogeel.
GeurKrachtige geur, bloemen, peren en nectarine, banaan, tropisch fruit, perzik, heerlijk exotisch en geurig.
SmaakOpen smaak, sappig, fris, perzik, niet te streng door een hint zoet, elegant, met opwekkende zuren. Milddroge, fruitige witte wijn.
Serveertemperatuur
Serveren bijPrima bij lichte vleesgerechten, pasta, een kalfsschnitzel, kip met curry.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandItalië
RegioToscane
Druifpinot grigio
Volume0,75
Productnummer018160
Pinot Grigio igt 'Serena' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Voor de warme heuvels van Toscane is de aanplant van Pinot Grigio verrassend. De druif is bekend uit Noord-Italië, waar hij lichtvoetige en soms licht zoete wijnen oplevert. Toch blijft deze wijn in de warme heuvels rond Montalcino opvallend levendig , en natuurlijk ook krachtiger en rijker dan de Pinot Grigio uit het noorden. Hij wordt op het fruit gemaakt, met een duidelijke keuze voor frisheid en drinkbaarheid. Hij is gemaakt in een mooie zachte stijl, in balans gehouden door aangename zuren. Hout komt er niet aan te pas. Een verrassend glas wit uit Toscane, voor wie eens wat anders wil drinken dan de alomtegenwoordige Sauvignon Blanc of Chardonnay.