Junmai Kimoto Classic 'Daishichi' 720 ml

Warm een uitstekende begeleider van gegrilde vleesgerechten zoals Tournedos maar zelfs krachtig genoeg om naadloos combinaties aan te gaan met wild. Serveertemperatuur: Koud kamertemperatuur en warm, warm het mooiste.
KleurHelder
GeurIets jodium noot & gedroogd fruit.
SmaakKrachtige rijke volle smaak met een subtiele hint van noot, smaakvolle lange afdronk.
ServeertemperatuurGekoeld of warm
Serveren bijWarm een uitstekende begeleider van gegrilde vleesgerechten zoals Tournedos maar zelfs krachtig genoeg om naadloos combinaties aan te gaan met wild.
Alcoholpercentage15
LandJapan
RegioFukushima
Druifniet van toepassing
Volume0,72
Productnummer089420
Productbeschrijving
Details
Meer dan enig ander van onze producten, vertegenwoordigt Junmai Kimoto CLASSIC de karakteristieke smaak van Daishichi. Deze junmai kimoto is speciaal gebrouwen voor de ware kenners van sake. Rijk en met een diepe smaak, is hij een jaar lang gerijpt.Kalmerende minerale geuren met romige boventonenproduceren een crescendo van zachte smaken waarin alleelementen met elkaar in harmonie zijn.Hoe te serveren Deze sake kan het best worden genoten op kamertemperatuur (15-20 graden Celsius). Hij is ook heerlijk indien verwarmd. De intense rijkheid en volheid van de smaak maken deze sake de ideale begeleiding van hartige gerechten.Kimoto is de traditionele methode van het maken van de giststarter. Wanneer de gist wordt opgekweekt om in een latere fase in de grote fermentatietank zijn werk te gaan doen, is het belangrijk dat hij niet door andere micro-organismen wordt gehinderd. Daarom wordt tegenwoordig industrieel melkzuur aan de tank waarin hij groeit toegevoegd. Deze zure omgeving houdt alle bacteriën buiten de deur, terwijl de gist zich er juist prettig bij voelt. Bij de Kimoto-methode gebruikt men geen industrieel melkzuur, maar laat men het melkzuur langs natuurlijke weg aanmaken door melkzuurbacteriën die in het water en de koji voorkomen. Dat proces brengen de brouwers op gang door met grote spanen in lage tobben de rijst en koji fijn testampen. Wanneer het natuurlijke melkzuur op sterkte is, wordt de gist toegevoegd. Het is een uniek handmatig procedé dat in totaal een maand vergt. Het resultaat is een zeer sterke gist die voor een krachtigere fermentatie en daardoor een diepere en rijkere smaak van de sake zorgt.