Sancerre Blanc aop 'La Bourgeoise'

La Bourgeoise wordt gemaakt op basis van oude stokken op warme hellingen met een hoog gehalte aan silex (vuursteen), met veel mineraligheid. Breed, vuursteen, vanille, vleugje grapefruit en kruisbessen, diepgang en intensiteit, fijne zuren en bitters. Droge witte wijn. Fijn bij vitello tonnato, kalfsschnitzel, gerookte zalm op toast, licht gerijpte geitenkazen.
KleurMedium strogeel.
GeurLicht kruidig, rokerig, breed, vuursteen, vanille, vleugje grapefruit en kruisbessen.
SmaakKrachtig en droog, een geweldige diepgang en intensiteit, fijne zuren en bitters, elegantie en finesse. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijVitello tonnato, kalfsschnitzel, gerookte zalm op toast, licht gerijpte geitenkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer048775
Sancerre Blanc aop 'La Bourgeoise' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De weelde van een bijzonder domein als Henri Bourgeois is dat het in de loop der jaren een prachtig wijngaardbezit heeft opgebouwd. Daardoor is het mogelijk verschillende Sancerres te maken van verschillende ondergronden, en ze ruiken en smaken allemaal verschillend. Het laat ook mooi zien dat het terroir een sterke invloed heeft op de Sauvignon Blanc, sterker dan menigeen denkt. La Bourgeoise wordt gemaakt op basis van oude stokken op warme hellingen met een hoog gehalte aan silex (vuursteen), die al door de monniken van Saint-Satur werden gebruikt om wijn te maken. Dit terroir zorgt voor wijnen met een bijzondere mineraliteit en een weelderig mondgevoel, met veel lengte. Dat effect wordt nog versterkt door de lage opbrengsten in deze wijngaard. De wijn krijgt nog meer kracht en diepgang omdat een deel wordt opgevoed op vaten van eiken uit de Tronçais. De rest blijft op roestvrij staal, om ook de fruitige kant van deze wijn mooi te benadrukken.