Valpolicella doc Classico Sup. 'La Fabriseria'

In de geur intens kersenfruit, een warme en rijke geur, confiture, zoet fruit, pruimen, vanille, bloemen, met een rijke en complexe smaak, veel fruit en sap, met zure kersen en bramen, mooie levendige zuren, aangename bittertonen, krentjes, wat tannines en stevigheid, maar heerlijk rijp en uitstekend in balans.
KleurRobijnrood
GeurIntens kersenfruit, een warme en rijke geur, confiture, zoet fruit, pruimen, vanille, bloemen.
SmaakRijk en complex, veel fruit en sap, met zure kersen en bramen, mooie levendige zuren, aangename bittertonen, krentjes, wat tannines en stevigheid, maar heerlijk rijp en uitstekend in balans.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijEen prima wijn bij mooie wildgerechten, haas, ree, maar ook een prima gezelschap van gegrilde entrecote en natuurlijk een goede afsluiter van de maaltijd bij een mooie belegen boerenkaas.
Jaar2015
Alcoholpercentage15
LandItalië
RegioVeneto
Druifcorvinone, corvina
Volume0,75
Productnummer011510
Valpolicella doc Classico Sup. 'La Fabriseria' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De familie Tedeschi heeft in de loop der jaren een grote naam verworven op het gebied van de wijnen op basis van gedroogde druiven. Men heeft zich nu ten doel gesteld om ook in de droge rode wijnen op basis van druiven zonder enige vorm van droging en zonder Ripasso -het laten gisten op de schillen van gedroogde druiven- de absolute top te bereiken. De Rosso della Fabriseria is daar het resultaat van. Voor deze wijn zijn uitsluitend de allerbeste druiven van het domein gebruikt. De inheemse Corvina heeft het grootste aandeel in deze bijzondere wijn. Deze druif is aangevuld met Rondinella en een scheutje Cabernet-Sauvignon, voor de stevigheid. Rijping op eikenhouten vaten van verschillende formaten vormde de afronding van het werk. Een geweldige wijn.