Lagrein Riserva Alto Adige doc 'Linticlarus'

Heerlijke rode wijn, zacht, levendig en fris, puur fruit, fijn vanille, zwarte bessen en donkere kersen, bosbessen, intens en krachtig, toch ook lichtvoetig, fijne romigheid, pure verleiding. Krachtige rode wijn. Charcuterie, antipasti, kipgerechten, kalkoen, kalfsschnitzel, licht belegen kazen.
KleurDiep robijnrood.
GeurOpen, puur fruit, fijn vanille, zwarte bessen en donkere kersen, bosbessen, verleidelijk en breed.
SmaakIntens en krachtig, maar toch ook lichtvoetig, heerlijk zacht en vol, fijne romigheid, pure verleiding, zachte finale. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijCharcuterie, antipasti, kipgerechten, kalkoen, kalfsschnitzel, licht belegen kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioAlto Adige
Druiflagrein
Volume0,75
Productnummer013072
Productbeschrijving
Details
Lagrein is de typische blauwe druif van Alto Adige. Vroeger werd hij door veel producenten aangeplant voor het maken van lichtvoetige, zachte rode wijnen om snel te drinken. Dat type Lagrein bestaat nog steeds, maar bij veel wijnboeren worden tegenwoordig ook heel mooie, krachtige en serieuze Lagreins gemaakt. Tiefenbrunner is een voorloper bij het maken van dit serieuze type Lagrein. Als druif neemt hij bij Tiefenbrunner slechts een ondergeschikte positie in, maar de wijn is altijd krachtig en serieus geweest. Eerst was er een Lagrein onder het label Castel Turmhof, en nu ook een trapje hoger, in de prestigieuze serie ‘Linticlarus’. Het is een volle en machtige Lagrein, gemaakt op basis van lage opbrengsten in de wijngaard. De wijn is intens en rijk, en rijpt met gemak een jaar op barrique. Het levert een heerlijke rode wijn op, zacht, levendig en fris.