Menetou Salon aop 'Le Prieuré des Aublats'

Menetou-Salon levert wijnen op met een uitgesproken elegantie, frisheid en heerlijk fruit. Geurig en intens, grapefruit, artisjok, exotisch, geurig, opwekkend, mooi droog, zuren, complexiteit. Goed bij gebakken coquilles, kipsalade, exotische gerechten, zoals gebakken gamba’s met semsam, licht gerijpte geitenkaas.
KleurBleek strogeel met een hint van groen.
GeurGeurig en intens, grapefruit, artisjok, gemaaid gras, heerlijk exotisch, geurig, opwekkend, je krijgt zin in een slok.
SmaakMooie smaak, rijp en smaakvol, mooi droog, krachtig in de finale, zuren, complexiteit.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijGebakken coquilles, kipsalade, exotische gerechten, zoals gebakken gamba's met semsam, licht gerijpte geitenkaas.
Jaar2017
Alcoholpercentage12,5
LandFrankrijk
RegioLoire
Druifsauvignon blanc
Volume0,75
Productnummer048714
Productbeschrijving
Details
Iets naar het westen ten opzichte van Sancerre vinden we een appellation waar witte en rode wijnen worden gemaakt van dezelfde druiven en in dezelfde stijl als in Sancerre: Menetou-Salon. De ondergrond zijn iets anders van samenstelling. De bodem bestaat hier uit kalkhoudende klei, wat rijker en vruchtbaarder dan in Sancerre. Dat levert wijnen op met een uitgesproken elegantie, frisheid en heerlijk fruit. Na de oogst en de persing volgt een rijping van een paar maanden op roestvrij staal op de fijne lie, waardoor hij een mooi rijk en sappig karakter krijgt. Een heerlijk glas Sauvignon, en een ideaal alternatief voor een mooie Sancerre.