Lions de Batailley aoc Pauillac

Heerlijk glas Pauillac, met finesse, balans en lengte, ingetogen, met cassis en bramen, rokerig, laurier en tabak, romig en sappig, levendig en breed, gepolijst en verleidelijk. Complexe rode wijn. Ideaal bij gegrilde entrecote, confit de canard, gegrilde eendenborst, belegen kazen.
KleurMedium robijnrood
GeurIngetogen en verleidelijk, cassis en kersen, bramen, rokerig, laurier en tabak.
SmaakRomig en sappig, laurier, tabak, kersen, levendig en breed, gepolijst en verleidelijk, puur en elegant. Complexe rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijIdeaal bij gegrilde entrecote, confit de canard, gegrilde eendenborst, belegen kazen.
Jaar2014
Alcoholpercentage13,1
LandFrankrijk
RegioBordeaux
Druifcabernet, merlot, cabernet franc
Volume0,75
Productnummer045815
Château Batailley
Wijnhuis: Château Batailley
Lions de Batailley aoc Pauillac kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Net als de meeste andere grote châteaux in de Bordeaux maakt Château Batailley, zelf een vijfde Grand Cru Classé, een ‘tweede wijn’, in dit geval met de naam ‘Lions de Batailley’. Deze tweede wijn dient verschillende doelen. In de eerste plaats is het een manier om de château wijn, die voor hoge prijzen wordt verkocht, kwalitatief op het allerhoogste niveau te houden. De allerbeste druiven gaan in de grand vin, de château wijn, de rest wordt gebruikt voor de tweede wijn. Dat kan bijvoorbeeld gaan om druiven van jonge aanplant, die nodig is om de wijngaard te vernieuwen. Daarnaast dient de tweede wijn ook als een betaalbaar visitekaartje van het château. Omdat hij wat vriendelijker lager geprijsd, en daarom toegankelijk voor liefhebbers die graag eens kennismaken met een goede Pauillac. Deze wijn wordt sinds kort door Château Batailley gemaakt, in het streven naar een algehele kwaliteitsverbetering. Hij wordt gemaakt als een lichtvoetige en soepele Pauillac, met een gisting van 15 dagen, gevolgd door een rijping op eikenhouten vaten gedurende een jaar. 40% van de vaten is nieuw. Goed voor een heerlijk glas Pauillac, met finesse, balans en lengte.