Cuvée Methodius igt 'Tikves'

Een diepgekleurde rode wijn onthult levendige aroma's van bosbessen en bramen, met hints van chocolade en cacao. Volle smaak en harmonieus in balans, met rijpe, zachte tannines en sappige pruimen en bramenaroma's.
KleurPaars
GeurRoodfruit aroma’s als bosbessen en bramen, met hints van chocolade en cacao.
SmaakDroge rode wijn met aroma's van bramen en pruimen, tonen van pure chocolade. Vol mooie rijpe tannines en met een harmonieuze middellange afdronk.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijVlees van de barbecue.
Jaar2018
Alcoholpercentage13,5
LandNoord-Macedonië
RegioTikveš
Druifvranec
Volume0,75
Productnummer077910
Cuvée Methodius igt 'Tikves' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De druivensoort vranec is vrij vertaald ‘sterk, krachtig paard’ (zwarte hengst). Wijn gemaakt van deze druivensoort wordt geassocieerd met kracht en weelde. Vranec betekent ook zwart en wijnen van deze druif worden lokaal vaak 'zwarte wijn' genoemd. De wijngaarden van Tikveš worden duurzaam geteeld, met 80% van de wijnstokken is aangeplant op de hellingen met oost- of zuidoostelijke oriëntatie.
De wijnstokken zijn dubbel Guyot gesnoeid en zijn geplant in goed doorlatende kleigronden, die rijk zijn aan carbonaten en op natuurlijke wijze hoge opbrengsten stimuleren. Green harvest vindt plaats om de smaken in de druiven te concentreren. De druiven worden handmatig geoogst wanneer ze de optimale rijpheid hebben bereikt en worden onmiddellijk naar de wijnmakerij getransporteerd.
De druiven worden na de oogst ontsteelt en geperst en gefermenteerd in roestvrijstalen tanks om de zuiverheid van fruit te behouden. Nadat de gisting is voltooid, wordt de jonge wijn in een pneumatische pers van zijn huid gedrukt, koud gestabiliseerd, gefilterd en gebotteld met minimale hoeveelheid zwavel.