Chateau Roslane Rouge 1er Cru

Een uitgekiende blend van Cabernet, Merlot en Syrah die het hier aan de voet van de Atlas prachtig doet, en een wijn voortbrengt met het karakter van een Bordeaux uit een warmer klimaat: zwoel en gepolijst in de geur, chique hout, vanille, zoete kersen en cassis, mint en wat peperigheid, een wijn met karakter en een uitdagende spanning. Mooi bij een hamburger van lamsvlees, couscous met rundvlees, licht belegen kazen.
KleurDiep kersenrood
GeurZwoel en gepolijst in de geur, chique hout, vanille, zwoel fruit, zoete kersen en cassis, mint en wat peperigheid, kaneel en pruimen.
SmaakElegantie in de smaak, wel wat stevigheid, tannines, hout, vanille, lichte stroefheid in finale, en dat geeft 'm een lekkere spanning
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij een hamburger van lamsvlees, couscous met rundvlees, licht belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandMarokko
RegioMeknès Region
Druifcabernet sauvignon, merlot, syrah
Volume0,75
Productnummer098525
Chateau Roslane Rouge 1er Cru kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Voor de rode topwijn van Château Roslane is gekozen voor een interessante mix van de Bordeaux-druiven Cabernet-Sauvignon en Merlot met het paradepaardje uit de Rhône, syrah. Een fijne combinatie, met de stevigheid van de Cabernet, de rondeur van de Merlot en de sappige peperigheid van de Syrah. Een combinatie die ook goed werkt in andere, warme wijnlanden als Australië. Een gisting op lage temperatuur, tussen de 25 en 28 graden zorgt voor prachtig fruit in deze wijn. Vervolgens rijpt hij als een klassieke rode wijn op vaten van Frans eiken, soms iets langer en soms iets korter dan een jaar, afhankelijk van de kracht van de jaargang. Daarmee wordt de basis gelegd voor een uitzonderlijk fraaie rode wijn van grote klasse.