Maury Hors d'Age 'Pouderoux'

Fruit en kruiden, leer en koffie, gerijpt, mooie krachtige geur, gegrilde amandelen. Een krachtige zoete smaak, stevig, met zelfs nog wat tannines, niet te zoet, mooi complex, gekonfijte sinaasappel, aangenaam. Heerlijke aperitiefwijn voor feestelijke gelegenheden, bij foie gras, desserts, maar ook heerlijk na de maaltijd, onder het genot van een mooie sigaar.
KleurRobijnrood, met een bruine rand.
GeurFruit en kruiden, leer en koffie, gerijpt, mooie krachtige geur, gegrilde amandelen
SmaakKrachtige zoete wijn, stevig glas, met zelfs nog wat tannines, niet te zoet, mooi complex, gekonfijte sinaasappel, aangenaam
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijHeerlijke aperitiefwijn voor feestelijke gelegenheden, bij foie gras, desserts, maar ook heerlijk na de maaltijd, onder het genot van een mooie sigaar.
Alcoholpercentage15,5
LandFrankrijk
RegioLanguedoc-Roussillon
Druifgrenache
Volume0,75
Productnummer047410
Maury Hors d'Age 'Pouderoux' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Wijnen van een mooie helling met zwarte schistes en stevige klei. Oude stokken Grenache, met een leeftijd van 30 tot 50 jaar oud. Anders dan veel Hors d’Age wordt deze wijn opgevoegd op een reductieve manier, waarbij het fruit wordt behouden. Na een lange gisting en toevoeging van wijnalcohol rijpt de wijn op houten vaten van 350 liter en grotere houten foeders, in een chai met klimaatregeling. Evenals de andere wijnen van het domein gaat het hier om een ingetogen zoete wijn, waarbij het zoet nooit overdreven of storend is.