Mercurey Rouge aoc 'Chat. de Chamirey'

Open geur, een vleugje vanille, zwarte kersen, aardbeien, bosbessen, met op de achtergrond een vleugje kaneel, in de smaak sappig en rijk, zacht en romig, heerlijk rood fruit, zwarte kersen, mooi glas, lekker fluwelig en breed, met wat mooie tannines in de finale. Heerlijk bij gegrilde eendenborst, reekotelet, een mooie belegen boerenkaas
KleurDiep robijnrood
GeurOpen geur, een vleugje vanille, zwarte kersen, aardbeien, bosbessen, met op de achtergrond een vleugje kaneel.
SmaakSappig en rijk, zacht en romig, heerlijk rood fruit, zwarte kersen, mooi glas, lekker fluwelig en breed, met wat mooie tannines in de finale.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHeerlijk bij gegrilde eendenborst, reekotelet, een mooie belegen boerenkaas.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer048230
Mercurey Rouge aoc 'Chat. de Chamirey' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Net als in de andere delen van de Côte Chalonnaise is de Pinot-Noir druif in Mercurey minder aangeplant dan de Chardonnay. Wit is hier dus dé wijn, maar rood moet hier niet worden onderschat. Zeker niet bij het Château de Chamirey, dat in Mercurey meer wijngaarden voor rood in bezit heeft dan voor wit. Rode wijnen van de Côte Chalonnaise zijn onvervalste rode Bourgognes, gemaakt van dezelfde druif, de Pinot Noir. De wijnen worden wel gemaakt met wat meer accent op fruit en souplesse dan de bijzondere wijnen van de Côte d’Or. Net als de witte wijn rijpt hij op eikenhouten vaten, waarvan ongeveer eenderde nieuw. Het resultaat is een soepele en zachte rode Bourgogne, heerlijk om jong te drinken.