Blanc de Cabernet 'Clos de Corten'

Lekker grapefruit, passievrucht en vlierbloemen, lichte grassigheid, opwekkend, met sap en frisse zuren, mooi afgerond. Droge witte wijn. Aangenaam als aperitief, groentenquiche, exotische salades, kip of kalkoen, geitenkaas.
KleurStrogeel.
GeurAangename geur, perzik en meloen, stuivend, gele pruimen, nectarines, exotisch, peer, opwekkend.
SmaakVeel kracht, dik en rijp, volle smaak, lengte, goede zuren en bitters, smaakvol wit. Krachtige en droge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijEchte eetwijn, heerlijk bij kipsalades, Wiener schnitzel, caesar salad.
Jaar2018
Alcoholpercentage13
LandMoldavie
RegioCahul
Druifcabernet sauvignon
Volume0,75
Productnummer079820
Radicini Wines
Wijnhuis: Radicini Wines
Blanc de Cabernet 'Clos de Corten' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Moldova heeft een lange geschiedenis van wijnproductie. Als zuidelijke provincie van Rusland maakte het land al goede wijnen in de tijden van de tsaar, voor de Russische revolutie. De meeste wijngaarden bevinden zich in het zuiden van Moldova, waar ze genieten van en warme klimaat, met een regenval die niet meer bedraagt dan 250 tot 350 mm per jaar. Daarmee kunnen de druiven een mooie kracht en concentratie krijgen. Een van de belangrijkste subzones is die van Corten, waaraan deze wijn zijn naam ontleent. De wijn wordt gemaakt van 100% cabernet sauvignon. Na het voorzichtig persen van de druiven wordt het schil verwijderd, de wijn wordt alleen gemaakt van het witte vruchtvlees. De gisting van het sap gebeurt op constante temperatuur in stalen tanks, dit zorgt voor maximale aroma's en smaken.