Monica di Sardegna doc 'Perdera'

Een leuke geur, aantrekkelijk kersenfruit, licht peperig, bloemig, pruimen, rozen, aardbeien, warm en open, met een lichtkruidige en soepele smaak, waarin ook wat bitter, laurier, nog iets reserve door wat tannines, met een soepele, zachte afdronk en even een zoetimpressie. Een leuke combinatie met rood vlees, een mooie schapenkaas, bij antipasti, zoals mooie salami of parmaham, prima bij een mooi stukje lamsvlees met rozemarijn.
Awards:
Oogstjaar 2014 - 4,0* (Perswijn)
KleurHelder robijnrood.
GeurEen leuke geur, aantrekkelijk kersenfruit, licht peperig, bloemig, pruimen, rozen, aardbeien, warm en open.
SmaakLichtkruidig en soepel, ook wat bitter, laurier, nog iets reserve door wat tannines, met een soepele, zachte afdronk met even een zoetimpressie.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijRood vlees, een mooie schapenkaas, bij antipasti, zoals mooie salami of parmaham, prima bij een mooi stukje lamsvlees met rozemarijn.
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioSardegna
Druifmonica
Volume0,75
Productnummer013215
Monica di Sardegna doc 'Perdera' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Monica, de voornaamste druif in deze wijn, is een van de druiven die door de Spaanse bezetters uit eigen land is meegenomen, hoewel de familierelatie met andere druiven niet geheel duidelijk is. Het is een druif die niet zoveel meer wordt aangeplant, maar die heerlijk soepele en sappige wijnen kan opleveren. De DOC Monica di Sardegna geldt voor het gehele eiland. Net als bij de andere wijnen zijn de druiven afkomstig van eigen wijngaarden op het zuidelijke deel van het eiland. Ze worden met de hand geplukt en geselecteerd en ze gisten op een niet al te hoge temperatuur, zo rond de 28 oC. Daarna ondergaat de wijn een korte rijping op houten vaten en foeders, om extra afronding en complexiteit te geven.