Nasco di Cagliari doc 'Iselis Bianco'

Sardinië is een eiland van spannende wijnen, zoals dit fraaie exemplaar op basis van de inheemse Nasco- druif, met een rondeur en rijkdom die onmiddellijk verleiden, bloemen en tropisch fruit; rijp krachtig wit van grote klasse. Mooi bij ravioli met geraspte parmezaan, risotto met inktvis of artisjok, pasta met garnalen, gegrilde zwaardvis.
Awards:
Oogstjaar 2015 - 92 pt (James Suckling)
Oogstjaar 2015 - SILVER (Decanter)
Oogstjaar 2015 - 4,5* (Perswijn)
KleurMedium strogeel
GeurMooi rijk, met voorjaarsbloemen, kamperfoelie, muscaat, heerlijk exotisch fruit, breed en geurig.
SmaakHeerlijk zacht, een vleugje vanille, abrikozen en wat kweepeer, amandelen, spannend en vol, fluwelig en rond, met veel verleiding.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijMooi bij ravioli met geraspte parmesan, risotto met inktvis of artisjok, pasta met garnalen, gegrilde zwaardvis.
Jaar2018
Alcoholpercentage15
LandItalië
RegioSardegna
Druifnasco
Volume0,75
Productnummer013260
Nasco di Cagliari doc 'Iselis Bianco' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Net als elders in Italië vinden we op Sardinië bijzondere, eigen druivenrassen, die perfect geschikt zijn voor het klimaat daar. Door hier goed gebruik van te maken, kunnen eigenzinnige wijnen worden gemaakt die het terroir en het klimaat perfect tot uitdrukking brengen. Argiolas is een van de bedrijven die zich hier met veel succes op toelegt. Bij de Iselis wordt gewerkt met de lokale nasco, aangevuld met een klein beetje Vermentino –een druif die we op meer plaatsen aan de Middellandse Zee aantreffen. Nasco staat hier al eeuwenlang aangeplant. De eerste schriftelijke aanwijzingen dateren uit de dertiende eeuw, toen hij ‘nascu’ werd genoemd. Maar waarschijnlijk stond deze druif hier al langer. Het is een druif, die aromatische wijnen oplevert met een uitgesproken druivig karakter, zoals bijvoorbeeld ook bij de Moscato het geval is. De druiven staan aangeplant in de regio Serdiana, op een ondergrond die bestaat uit afzettingen van verweerd marmer, met een hoog kalkgehalte. Daarmee kan deze aromatische witte wijn tegelijk ook fris en spannend van karakter blijven. Een klein deel van de wijn gist op Franse eiken vaten, voor nét even dat aangename vleugje vanille, zonder het druivige karakter van de wijn geweld aan te doen Een heerlijke, verfrissende en tegelijk krachtige wijn.