Schouwen-D®uiveland Barrique

Rijk en breed, citrus, vanille, acacia, perzik, karamel, noten, complex, dik, maar ook een mooie frisheid. Droge witte wijn. Goed bij gebakken coquilles met witte asperges, Oosterscheldekreeft met gesmolten boter, zachte kazen.
KleurHelder strogeel
GeurRijk en breed, citrus, vanille, acacia, perzik, karamel, noten, complex. getypeerd, breed, abrikoos en vlierbloemen, rijpe peren.
SmaakKrachtige smaak, peer en abrikoos, mooi rijp en rond, dik, maar ook een mooie frisheid. Droge witte wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijGoed bij gebakken coquilles met witte asperges, Oosterscheldekreeft met gesmolten boter, zachte kazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage11,5
LandNederland
RegioZeeland
Druifpinot gris & pinot blanc
Volume0,75
Productnummer543012
Schouwen-D®uiveland Barrique kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Een wijngoed met pretenties zonder barrique-wijn is niet goed mogelijk. Er is nu eenmaal klandizie voor houtgerijpte witte wijnen, al is het maar omdat ze mooi rijk en rond overkomen. Dat effect wordt versterkt omdat een deel van de wijn (50%) de malolactische gisting heeft ondergaan, wat meer rijkdom en zachter mondgevoel oplevert. Op vat wordt blijft de wijn in contact met zijn lie, om hem nog iets rijker te maken. Johan van de Velde waakt er echter voor de wijn te rijk en te dik te maken, hij wil ook frisheid. Daarom geeft hij de wijn niet te veel batonnage, hij laat de gist met rust. De zuren zijn afkomstig van de pinot blanc en de pinot gris geeft de wijn zijn rijkdom.Een bijzondere witte wijn, van een on-Nederlandse klasse.