Clos Henri Pinot Noir

Intense pinotgeur van gerookte thee, herfstblad en zwart fruit. Zwoel en ingetogen. Pure en elgante smaak met een beetje room, sap en een heerlijke lengte.
KleurMedium kersenrood
GeurKrachtige, kruidige en intense pinotgeur, rokerig, met fijn vanille, zwarte kersen en pruimen, met een verleidelijke zwoelheid.
SmaakMooi intens, rijp en sappig, vol en zijdezacht, een vleugje drop, mooie zuren, nét even wat stevigheid maakt hem mooi spannend. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijHeerlijk bij pasta met vleessaus, zachte roodschimmelkazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandNieuw-Zeeland
RegioMarlborough
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer048747
Clos Henri Pinot Noir kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De Pinot noir van Marlborough gedijt het beste op de kleigronden van de Southern Valleys, zo hebben de producenten van de streek proefondervindelijk vast weten te stellen. Daar staan ook de stokken voor deze Pinot noir. Ze staan op twee typen klei. De Broadbridge klei zorgt voor een elegante pinot noir, met zachte tannine en de Wither klei voor structuur en diepgang. Er wordt geen irrigatie gebruikt, waardoor de wijn een bijzondere kracht en diepgang krijgt. De druiven worden met de hand geoogst. Hij krijgt meer structuur en heerlijk fruit door een koude inweking van een week. Daarna volgt een gisting zonder extreem schilcontact, om hem mooi elegant te houden. Rijping vindt plaats op Franse barriques, waarvan een kwart nieuw, gedurende 14 maanden. Het karakter is dat van een echte Nieuw-Zeelandse Pinot noir, dus altijd wat voller en krachtiger dan zijn evenknie uit de Sancerre. Een bijzonder, bourgondisch glas!