Nuits St. Georges aoc 'Domaine des Perdrix'

Mooi intense Pinot-Noir, getypeerd, door milde kruidigheid. Een fruitige wijn met rode vruchten als aardbeien en kersen, maar ook een vleugje witte peper.
KleurDonker granaatrood met paarse tinten
GeurMooi intens pinot-noir, getypeerd, zacht fruit, kersen, aardbeien, mooi breed en subtiel, vanille, rokerig.
SmaakElegante smaak met goede zuren en frisheid, zacht rood fruit, zachte tannines, room en subtiliteit.
Serveertemperatuur12-16℃
Serveren bijPerfect bij mooie wildgerechten, een mooie hazenrugfilet, wilde eend met een bosbessensaus, biefstuk van hert
Jaar2015
Alcoholpercentage14
LandFrankrijk
RegioBourgogne
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer048249
Nuits St. Georges aoc 'Domaine des Perdrix' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Als we kijken naar de rode wijnen uit de Bourgogne, dan moeten we concluderen dat de mooie exemplaren afkomstig zijn uit het noordelijke gedeelte van de Côte d’Or, de Côte de Nuits. Hier bevinden zich de wijndorpen waar de Pinot Noir het best tot rijping komt, waar de rode Bourgognes de meeste finesse hebben, in combinatie met kracht en complexiteit. Centrum van de streek is het stadje Nuits-Saint-Georges. Rond Nuits-Saint-Georges, en met name aan de westkant, liggen de wijngaarden waar grote Bourgognes vandaan komen. Het Domaine des Perdrix ontleent zijn naam aan deze wijngaard, waarvan het voor 99% ook eigenaar is, een ‘quasi-monopole’, zoals het etiket vermeldt. Hij levert prachtige, complexe wijnen op, voor Nuits-Saint-Georges zelfs aan de krachtige kant. Geweldig.