Grüner Veltliner Organic qba 'Schloßberg'

Prachtige open geur, exotisch, vanille, ananas, banaan en kokos, een vleugje kruidigheid en wat citrus, volle en krachtige smaak, maar ook mineraligheid en zuren door de ondergrond van kalk, intens,mooi droog, rijp, peer en abrikoos, grote lengte, veel spanning. Smaakvol bij salade met gerookte kip, zeebaars met beurre blanc, zachte roodschimmelkazen.
KleurDiep goudgeel, met een groene reflex.
GeurPrachtige open geur, exotisch, vanille, ananas, banaan en kokos, een vleugje kruidigheid en wat citrus.
SmaakVolle en krachtige smaak, maar ook mineraligheid en zuren door de ondergrond van kalk, intens,mooi droog, rijp, peer en abrikoos, grote lengte, veel spanning.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijSalade met gerookte kip, zeebaars met beurre blanc, zachte roodchimmelkazen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandOostenrijk
RegioWAGRAM
Druifgruner veltliner
Volume0,75
Productnummer077102
Grüner Veltliner Organic qba 'Schloßberg' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Weingut Fritsch vermeldt met trots de wijngaarden op het etiket van enkele van zijn beste wijnen, omdat elke wijngaard een wijn met een eigen karakter voortbrengt. De druiven die niet de diepte en de concentratie hebben voor de bijzondere wijngaardwijnen kunnen worden gebruikt voor de wijnen onder de naam ‘Windspiel’. De Schlossberg heeft een voor de streek typische ondergrond: löss. Maar zo’n tien meter onder het oppervlak bevindt zich nog een laag met een zeer hoog kalkgehalte, waardoor de druiven een bijzondere spanning en mineraligheid krijgen. Door zijn zuidwestelijke ligging is het een warme helling, die dan ook zeer krachtige wijnen voortbrengt. De zonnewarmte wordt overdag in de bodem opgeslagen en wordt in de nachtelijke uren weer afgegeven, zodat de druiven perfect kunnen rijpen. Omdat de wijn veel kracht heeft, kan een deel op houten vaten rijpen, waarmee hij een prachtige diepgang en complexiteit krijgt.