Grüner Veltliner Organic qba 'Steinberg'

Heerlijk citrus en grapefruit in de geur, wit fruit, peer en perzik, fraai complex en breed, met een elegante en open smaak, veel frisse zuren en levendigheid, mooi krachtig en sappig, smakelijk, intens, met mooie zuren en veel mineraligheid. Uitstekend als aperitief, risotto met asperges, omelet met wilde kruiden, schaal- en schelpdieren.
KleurDiep strogeel.
GeurHeerlijk citrus en grapefruit in de geur, wit fruit, peer en perzik, fraai complex en breed.
SmaakElegante open smaak, veel frisse zuren en levendigheid, mooi krachtig en sappig, smakelijk, intens, met mooie zuren en veel mineraligheid.
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijUitstekend als aperitief, risotto met asperges, omelet met wilde kruiden, schaal en schelpdieren.
Jaar2018
Alcoholpercentage12,5
LandOostenrijk
RegioWAGRAM
Druifgruner veltliner
Volume0,75
Productnummer077105
Grüner Veltliner Organic qba 'Steinberg' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
In de loop der jaren heeft het Weingut Fritsch een grote naam opgebouwd met zijn wijnen van aparte wijngaarden. Dat is ook het grote voordeel van de wijnen onder de naam ‘Windspiel’, waarvoor de druiven kunnen worden gebruikt die niet de diepte en de concentratie hebben voor de bijzondere wijngaardwijnen. Die kunnen daardoor een bijzondere kwaliteit hebben. De Steinberg is een bijzondere wijnheuvel, die als een van de weinige wijngaarden in de Wagram een ondergrond heeft van verweerde rots in plaats van löss. Dat geeft de wijnen een heel eigen karakter, met een uitgesproken mineraligheid en frisheid. De stokken op deze helling zijn meer dan veertig jaar oud, en leveren wijnen op met een grote concentratie en diepte. Hij is zeer rijk van karakter, en tegelijk fris en opwekkend. Een prachtig glas Grüner Veltliner van een uitzonderlijke klasse.