St. Laurent Organic qba 'Black Vintage'

Zwarte kersen en bosbessen, zwoel en kruidig, vanille, rokerig, rijp en sappig, rond en intens, soepel, opwekkend, stoer, fijne frisheid, lengte. Krachtige rode wijn. Mooi bij wildgerechten, entrecote van de grill, belegen kazen.
KleurDiep robijnrood
GeurHet fruit spettert het glas uit, met zwarte kersen en bosbessen, zwoel en kruidig, vanille, rokerig, verleidelijk.
SmaakHeerlijk rijp en sappig, rond en intens, mooi soepel, opwekkend, stoer, fijne frisheid, geweldige lengte. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijMooi bij wildgerechten, entrecote van de grill, belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13
LandOostenrijk
RegioWEINVIERTEL
Druifst. laurent
Volume0,75
Productnummer077325
Productbeschrijving
Details
Het wijngoed Gruber maakt een groot aantal verschillende wijnen. De Black Vintage is daarbij de absolute topwijn van dit bedrijf. In de meeste jaargangen worden er twee verschillende wijnen gemaakt met dit label. Voor deze wijnen worden elk jaar de beste druiven van de mooiste percelen geselecteerd. Dat kan van jaar op jaar ook een andere druif of een ander perceel zijn, puur afhankelijk van hoe de oogst dat jaar is uitgevallen. De sankt laurent van de wijngaard Galgenberg behoort wel vaak tot de beste druiven die hier geoogst worden, en die dus in aanmerking komen om het tot ‘Black Vintage’ te brengen. De druiven voor deze wijn worden begin oktober met een perfecte rijpheid geoogst.Ze worden vergist in open vaten, net als pinot noir. Rijping vindt plaats op nieuwe barriques gedurende twaalf maanden. Dat geeft al aan dat de wijn een grote kracht en diepgang heeft. Het is een prachtig voorbeeld van de kwaliteit van deze druif, die wordt gerekend tot de oudste ‘eigen’ druiven van Oostenrijk.