Pinot Blanc aoc Alsace 'Kuehn'

Ideale combinatie van rijkdom en een fijne kruidigheid, lekker Pinot, een vleugje groene peper, peer en rijpe appel, kamperfoelie, vol en sappig, met fijne zuren, en een bittertje; een klein zoetje rondt hem lekker af. Mild droge witte wijn. Lekker bij witte asperges met hollandaise-saus, salade met noten en zachte kaas.
KleurHelder strogeel.
GeurHeerlijk kruidig, lekker pinot, vleugje groene peper, peer en rijpe appel, kamperfoelie, aangenaam.
SmaakLekker glas, vol en sappig, fijne zuren, mooi bittertje, een klein zoetje rondt hem lekker af. Milddroge witte wijn.
Serveertemperatuur08-10℃
Serveren bijWaldorf salade, witte asperges met hollandaise-saus, groene salade met noten en zachte kaas.
Jaar2017
Alcoholpercentage13
LandFrankrijk
RegioElzas
Druifpinot blanc
Volume0,75
Productnummer041100
Pinot Blanc aoc Alsace 'Kuehn' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
De Elzas is een van de weinige streken van Frankrijk waar het druivenras centraal staat, ook op het etiket. Dat is al zo sinds de Tweede Wereldoorlog. Pas later zijn andere streken gevolgd, zoals Bordeaux met Sauvignon en Bourgogne met Chardonnay. In het milde klimaat van de Elzas, een van de zonnigste en droogste plekken van Frankrijk, rijpt de Pinot Blanc perfect. Hij krijgt hier de ideale combinatie van rijkdom en een fijne kruidigheid, met een uitgesproken mild karakter. De druiven worden geoogst in september en gisten op een lage temperatuur, om een fruitige stijl Pinot Blanc te maken. De wijn rijpt vervolgens op de lie, waardoor hij mooi rijk van karakter is, met behoud van zijn frisse zuren. Een heerlijk glas Pinot Blanc, mooi in balans.