Pinot Nero Alto Adige doc 'Turmhof'

Rokerig, kersen, aardbeien, mooi subtiel vanille, vleugje aards en mestig, mooi getypeerd voor pinot noir. Volle en krachtige stijl Pinot noir, mollig, sappig en open, met goede zuren, een fijne stevigheid. Krachtige rode wijn. Heerlijk bij Vitello tonnato, eendenborst met bosbessensaus, kipgerechten, koude voorgerechten.
KleurLicht robijnrood.
GeurRokerig, kersen, aardbeien, mooi subtiel vanille, vleugje aards en mestig, mooi getypeerd voor pinot noir.
SmaakVolle en krachtige stijl Pinot noir, mollig, sappig en open, met goede zuren, een fijne stevigheid. Krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijVitello tonnato, eendenborst met bosbessensaus, kipgerechten, koude voorgerechten.
Jaar2017
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioAlto Adige
Druifpinot nero
Volume0,75
Productnummer013033
Productbeschrijving
Details
De Pinot Nero geniet in Alto Adige een stijgende populariteit. Niet zo gek, want wereldwijd zijn liefhebbers op zoek naar mooie Pinot Noir. En Pinot Noir –hier Pinot Nero- is hier perfect op zijn plek, omdat er genoeg hogere wijngaarden zijn, waar de koelte ideaal is voor Pinot Noir. Bij deze Pinot Noir is gekozen voor een blend van twee wijngaarden. Een hoge wijngaard, op maar liefst 800 tot 850 meter hoogte voor de frisheid, met een wijngaard op 400 tot 550 meter, voor meer kracht en structuur. De hooggelegen wijngaard, in Kurtatsch, heeft een hoog gehalte aan kalk, wat belangrijk is voor de zuren in de Pinot Noir. Een slimme keuze, want het levert een wijn op met meer complexiteit. Rijping vindt plaats op groot en klein hout, om hem een mooie complexiteit en diepgang te geven, zonder al te veel houtaroma. Het levert een Pinot Noir op met een werkelijk Bourgondische allure.