Pinot Noir 'Sonoma Coast Director's'

Rokerig, bosbessen en bramen, aardbeien, een fijne vanilletoon. Heerlijk soepel, vleugje kruidigheid, elegant en zacht. Medium-krachtige rode wijn. Lekker met gegrilde zalm, varkenskoteletten of risotto met paddenstoelen.
KleurMedium kersenrood.
GeurRokerig en krachtig, aangenaam bosbessen en bramen, aardbeien, vleugje laurier en tabak, met een fijne vanilletoon.
SmaakHeerlijk soepel, een vleugje kruidigheid, elegant en zacht, mooi getypeerd voor pinot noir. Medium-krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijLekker met gegrilde zalm, varkenskoteletten of risotto met paddenstoelen.
Jaar2017
Alcoholpercentage13,5
LandVerenigde Staten
RegioCalifornia
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer060253
Pinot Noir 'Sonoma Coast Director's' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
De serie wijnen met het label Director’s zijn blends uit de verschillende appellations van Sonoma County, de streek waar wijnmaker Corey Beck vandaan komt. Director’s Pinot Noir bestaat uit een mix van fruit uit Carneros en Russian River Valley. Deze combinatie heeft recht op de herkomstbenaming “Sonoma Coast”. De druiven uit Carneros zijn aards van karakter, stevig, met wat specerijen. Die uit Russian River zijn zeer intens en rijk, door het nog koelere microklimaat. De druiven worden geoogst in de vroege ochtenduren, wat essentieel is voor het bewaren van het fruit van de Pinot Noir. Gisting op grote houten vaten die van boven open zijn, met het dagelijks breken van de ‘kap’, de laag schillen op de wijn, zorgen voor veel kleur en een krachtige smaak. De wijn rijpt vervolgens op speciale Bourgogne-vaten, die het subtiele karakter van de Pinot Noir perfect respecteren. Het hout rondt de wijn mooi af en zorgt voor een mooie elegantie. Hij rijpt zes maanden op vat, waarvan 70% Frans en 30% Hongaars eiken. 20% van de vaten is nieuw.