Pinot Noir 'Talinay'

Heerlijk zoet fruit, kersen en vanille, aardbeien, breed, mooi zwoel en intens, bijzonder mooie zuren, spanning, lengte. Complexe en elegante rode wijn. Wilde eend, lamsrack uit de oven, varkenskoteletten, licht belegen kazen.
KleurMedium robijnrood
GeurMooi getypeerd, heerlijk zoet fruit, kersen en vanille, aardbeien, confiture.
SmaakKrachtige smaak, vol, breed, mooi zwoel en intens, maar bijzonder mooie zuren door het fraaie terroir, spanning, lengte. Complexe en elegante rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijWilde eend, lamsrack uit de oven, varkenskoteletten, licht belegen kazen.
Jaar2015
Alcoholpercentage13,5
LandChili
RegioLimarí Valley
Druifpinot noir
Volume0,75
Productnummer069045
Pinot Noir 'Talinay' kan gekocht worden in veelvoud van 6.
Productbeschrijving
Details
Evenals bij de Talinay Chardonnay profiteren de druiven van de koelte van de nabije oceaan. De druiven voor deze Pinot noir staan aangeplant in de Talinay wijngaard, op 12 kilometer van de oceaan, in de noordelijke Limarí Valley.Er waait hier altijd wel een koele wind van zee. De temperatuur komt hier niet boven de 23,5oC uit, zodat de druiven hier wel twee tot drie weken later kunnen worden geoogst dan in de andere Chileense kustregio’s. Ook uniek voor Chili is het kalkhoudende karakter van de ondergrond, wat goed is voor veel spanning. Vergelijk het met de Bourgogne, de thuisbasis van de pinot, waar de ondergrond eveneens veel kalk bevat. De wijngaarden liggen op kalksteen houdendehellingen op een hoogte van 150 meter. Voor Chili een uniek terroir, omdat sterk kalkhoudende gronden hier vrijwel niet worden gevonden. De wijn wordt gemaakt als een grote Bourgogne. Eerst wordt een koude inweking gedaan van een week, gevolgd door een gisting op lage temperatuur, op 20-28 graden, om het fruit te benadrukken. Rijping vindt plaats op barriques van Frans eiken met de beste oorsprong, zoals Fontainebleau, Jupille en de Vogezen. Een geweldige Pinot noir, overweldigend en elegant.