Pinotage 'Liberté'

Heerlijk zoet fruit, specerijen, en een pepertje, frisse en volle smaak, met opwekkende zuren. Medium krachtige rode wijn. Heel smakelijk met gemarineerde lamskoteletten van de grill, wildgerechten, zachte kazen.
Awards:
Oogstjaar 2016 - 5* (Platter's)
Oogstjaar 2017 - 4,5* (Platter's)
KleurDiep kersenrood.
GeurHeerlijk zoet fruit, cranberries en frambozen, zwoel, confiture, bosbessen, specerijen, peperig.
SmaakFrisse en volle smaak, heerlijk fruit, mooi zacht en opwekkend, verleidelijk, met mooie opwekkende zuren. Medium-krachtige rode wijn.
Serveertemperatuur15-18℃
Serveren bijHeel smakelijk met gemarineerde lamskoteletten van de grill, wildgerechten, zachte kazen.
Jaar2016
Alcoholpercentage13,5
LandZuid-Afrika
RegioStellenbosch
Druifpinotage
Volume0,75
Productnummer090515
Pinotage 'Liberté' kan gekocht worden in veelvoud van 1.
Productbeschrijving
Details
Bruwer Raats heeft een grote reputatie in het maken van Cabernet Franc. Maar samen met zijn neef Gavin Bruwer heeft hij zich onder de vlag van B Vintners ook gewaagd aan het maken van Pinotage. Dit is een klassieke kruising van Zuid-Afrika, die eerst werd verguisd, maar waarmee nu heerlijke wijnen worden gemaakt. Door de druiven perfect rijp te oogsten wordt er in dit geval mooie soepele wijn van gemaakt, met het accent op zijn fruit. Bovendien staan de stokken in het koele Stellenbosch, wat de wijn een extra frisheid geeft. De druiven worden geoogst van oude stokken, aangeplant op de klassieke ondergrond van Stellenbosch, bestaande uit verweerd graniet, op korte afstand van de oceaan, en bovendien ook hoger op de heuvel, waar het nog net even frisser is. De druiven worden geplukt als ze mooi rijp, maar ook nog altijd heel fris zijn. Daarna volgt een voorzichtige extractie, met een zeer subtiele toepassing van eikenhout. Alles moet kloppen. Bij deze Pinotage ligt het accent op elegantie, frisheid en finesse, zonder dat hij minder concentratie heeft, en inboet aan bewaarpotentieel. Een heerlijke moderne Pinotage.