Chardonnay Langhe doc 'Piodilei'

Brede geur, brioche, ananas, hout, vanille en boter, mooi karamel, met een vleugje hazelnoten, in de smaak vet en rijk, krachtig en vol, met de typische rijkdom en boter van de Chardonnay, koffie en karamel, prachtig klassiek en breed. Prima bij visgerechten, gebakken platvis, mosselen, wit vlees, salades en natuurlijk perfect als aperitief.
KleurHelder strogeel
GeurBrede geur, brioche, ananas, hout, vanille en boter, mooi karamel, met een vleugje hazelnoten.
SmaakVette en rijke stijl, krachtige en volle smaak, met de typische rijkdom en boter van de chardonnay, koffie en karamel, prachtig klassiek en breed
Serveertemperatuur10-12℃
Serveren bijPrima bij visgerechten, gebakken platvis, mosselen, wit vlees, salades en natuurlijk perfect als aperitief
Jaar2016
Alcoholpercentage14
LandItalië
RegioPiemonte
Druifchardonnay
Volume0,75
Productnummer018920
Productbeschrijving
Details
Wijnen op basis van Chardonnay hebben geen recht op een van de DOC’s, en krijgen dan de IGT Langhe, de algemene streekbenaming. Chardonnay doet het hier uitstekend vooral op de toppen van de heuvels, die te koel zijn voor het maken van rode wijnen. De Chardonnay voor deze wijn is afkomstig van de wijngaard ‘Il Bricco’, in het hart van de Barbaresco-streek. De druiven worden met de hand geplukt, zo laat mogelijk, meestal eind september. De wijn ondergaat een gisting op eikenhouten vaten van Franse origine. Daarna vindt nog een rijping op vat plaats van een jaar. Daarmee wordt het een mooie Chardonnay, heerlijk rijk en getoast, complex en breed.